Erophila verna or Draba verna

Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.
Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.Erophila verna or Draba verna, Ερωφύλη η Εαρινή, Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή), Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.
Όνομα Φυτού Erophila verna or Draba verna
Ελληνική Ονομασία Ερωφύλη η Εαρινή
Λαϊκή Ονομασία Δράμπα
Οικογένεια φυτών Cruciferae (Κρουτσιφόρα, Σταυρανθή)
Χαρακτηριστικά Φυτού Πολυετής πόα ύψους έως 10cm, με μικρά, αγκαθωτά, πράσινα, λεία φύλλα και μικρά, ερμαφρόδιτα άνθη με λευκά πέταλα. Η ανθοφορία και η συγκομιδή γίνονται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
Περιοχή Νομός Ιωαννίνων (Σμόλικας, Πίνδος, Μέτσοβο, Εθνικός δρυμός Βίκου-Αώου)
Μέρη του Φυτού με δραστικές ουσίες Φύλλα
Δραστικές Ουσίες Δεν έχει καταγραφεί η φωτοχημική σύσταση του φυτού.
Φαρμακολογικές δράσεις-Εφαρμογές Τα φύλλα του φυτού εμφανίζουν στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται εξωτερικά στο δέρμα υπό τη μορφή καταπλάσματος και αφεψήματος (τσάι) για την αντιμετώπιση των πληγών, των αμιχών, των φλεγμονών του δέρματος και κυρίως κατά των φλεγμονών στις παρανυχίδες των ονύχων.
Τρόπος Χορήγησης Χορηγείται υπό τη μορφή αφεψήματος (τσάι: μία κουταλιά των αποξηραμένων φύλλων βράζουν σε ένα φλυτζάνι νερό για 10min, 3 φορές την ημέρα) και καταπλάσματος των νωπών φύλλων το οποίο εφαρμόζεται εξωτερικά στο δέρμα και στους όνυχες.
Προειδοποίηση: Δεν συνιστάται η χρήση παρασκευασμάτων βοτάνων χωρίς την ενημέρωση του θεράποντα ιατρού ή φαρμακοποιού. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με το/τα φάρμακα, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα. Μπορεί επίσης, να επιβαρύνουν περεταίρω εξασθενημένες ζωτικές λειτουργίες με κίνδυνο για την υγεία και την ζωή του ασθενούς.
Ανεπιθύμητες Ενέργειες Δεν έχει αναφερθεί καμία τοξική εκδήλωση ή άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια
Βιβλιογραφία 1) http://practicalplants.org/wiki/Erophila_verna 2) http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Erophila+verna 3) http://www.naturalmedicinalherbs.net/herbs/e/erophila-verna=whitlow-grass.php 4) https://laspistasteria.wordpress.com/2011/01/18/tiny_-flower/ 5) http://wiki.medicinalplants-uses.com/index.php?title=Draba_verna