Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus

Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή),
Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή), Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή), Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή), Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή), Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή), Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus, Αλοπέκουρος ο ομαλός, Poaceae (Ποοειδή),
Όνομα Φυτού Alopecurus aequalis subsp Aristulatus or Alopecurus geniculatus subsp Fulvus
Ελληνική Ονομασία Αλοπέκουρος ο ομαλός
Λαϊκή Ονομασία Αλεποουρά
Οικογένεια φυτών Poaceae (Ποοειδή)
Χαρακτηριστικά Φυτού Μονοετές, αειθαλές, αγρωστώδες φυτό ύψους 0,3m, με δίχρωμα, κιτρινοπράσινα φύλλα, μικρά, ερμαφρόδιτα, κίτρινα άνθη σε επιμήκεις, κυλινδρικές ταξιανθίες. Η ανθοφορία και συγκομιδή γίνονται από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.
Περιοχή Νομός Ιωαννίνων (Βόρεια Πίνδος, Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, Τύμφη-Γκαμήλα)
Μέρη του Φυτού με δραστικές ουσίες Καρποί
Δραστικές Ουσίες
Φαρμακολογικές δράσεις-Εφαρμογές Όλο το φυτό εμφανίζει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του οιδήματος, της ανεμοβλογιάς και των δηγμάτων των φιδιών. Σήμερα δεν χρησιμοποιείται στη θεραπευτική ιατρική παρά μόνο στη λαϊκή ιατρική ορισμένων λαών. Ένα σκεύασμα, που παρασκευάζεται από το φυτικό εκχύλισμα του φυτού, χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των ειδικών IgE, των αντισωμάτων που παράγονται κατά την αλλεργική εκδήλωση, μέσω ειδικών δερματικών δοκιμασιών με σκοπό τον εντοπισμό της αλλεργικής προδιάθεσης των ασθενών απέναντι σε κοινά περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα, όπως είναι η γύρη των φυτών, η μούχλα, τα σπόρια, διάφορα φάρμακα (π.χ. πενικιλίνη), τροφές, τσιμπήματα εντόμων και ζωικά προϊόντα.
Τρόπος Χορήγησης Δεν υπάρχει κάποια καταχώρηση για τον τρόπο χορήγησης του βοτάνου.
Προειδοποίηση: Δεν συνιστάται η χρήση παρασκευασμάτων βοτάνων χωρίς την ενημέρωση του θεράποντα ιατρού ή φαρμακοποιού. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με το/τα φάρμακα, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα. Μπορεί επίσης, να επιβαρύνουν περεταίρω εξασθενημένες ζωτικές λειτουργίες με κίνδυνο για την υγεία και την ζωή του ασθενούς.
Ανεπιθύμητες Ενέργειες Δεν έχει αναφερθεί καμία τοξική εκδήλωση ή άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια.
Βιβλιογραφία 1) http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Alopecurus+aequalis 2)http://practicalplants.org/wiki/Alopecurus_aequalis 3)http://wiki.medicinalplants-uses.com/index.php?title=Alopecurus_pratensis 4) http://www.naturalmedicinalherbs.net/herbs/a/alopecurus-aequalis=shortawn-foxtail.php