Aegilops triuncialis

Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες),
Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες), Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες), Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες), Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες), Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες), Aegilops triuncialis, Αιγίλωψ ο τριούγκιος, Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες),
Όνομα Φυτού Aegilops triuncialis
Ελληνική Ονομασία Αιγίλωψ ο τριούγκιος
Λαϊκή Ονομασία
Οικογένεια φυτών Poaceae , Gramineae (Ποοειδή, Αγροστίδες-Γραμινίδες)
Χαρακτηριστικά Φυτού Μονοετές χειμερινό φυτό ύψους 0,2-0,5m. Αποτελεί ένα είδος γρασιδιού και ευδοκιμεί τόσο σε πετρώδη εδάφη, όσο και σε λιβάδια. Οι μίσχοι (καλάμια, δηλαδή το εναέριο τμήμα του φυτού) είναι όρθιοι και άκαμπτοι. Τα άνθη του είναι ερμαφρόδιτα σε ταξιανθίες των 2-6 ανθέων. Η ανθοφορία και συγκομιδή γίνονται την άνοιξη.
Περιοχή Ήπειρος
Μέρη του Φυτού με δραστικές ουσίες Kαρποί
Δραστικές Ουσίες
Φαρμακολογικές δράσεις-Εφαρμογές Το φυτό δεν χρησιμοποιείται στη θεραπευτική, ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στη γενετική, καθώς χρησιμοποιείται ως πηγή γενετικού υλικού για τη λήψη διαγονιδιακών ειδών σιταριού με επιθυμητές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, το φυτό έχει την ικανότητα να προστατεύει τους σπόρους άλλων φυτών από την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηριδίων, αλλά και από τα έντομα. Στη κοσμετολογία χρησιμοποιείται ως συστατικό για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των προϊόντων, καθώς βελτιώνει την σταθερότητά τους.
Τρόπος Χορήγησης Δεν χορηγείται για θεραπευτικούς σκοπούς. Αποτελεί συστατικό στην κοσμετολογία με σκοπό τη χημική σταθερότητα των τελικών προϊόντων.
Προειδοποίηση: Δεν συνιστάται η χρήση παρασκευασμάτων βοτάνων χωρίς την ενημέρωση του θεράποντα ιατρού ή φαρμακοποιού. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με το/τα φάρμακα, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα. Μπορεί επίσης, να επιβαρύνουν περεταίρω εξασθενημένες ζωτικές λειτουργίες με κίνδυνο για την υγεία και την ζωή του ασθενούς.
Ανεπιθύμητες Ενέργειες Δεν έχει αναφερθεί καμία τοξική εκδήλωση ή άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια.
Βιβλιογραφία 1) http://www.sironabiochem.com/sirona-biochem-announces-research-collaboration-aegilops-applications/ 2)http://anrcatalog.ucanr.edu/pdf/8315.pdf 3)http://link.springer.com/article/10.1186%2Fs13039-014-0091-6 4)http://docsdrive.com/pdfs/ansinet/pjbs/2004/1010-1023.pdf