Koeleria macrantha

Koeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες
Koeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνεςKoeleria macrantha, Κορωνίδα η μακρυανθής, Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες), Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες
Όνομα Φυτού Koeleria macrantha
Ελληνική Ονομασία Κορωνίδα η μακρυανθής
Λαϊκή Ονομασία
Οικογένεια φυτών Gramineae (Αγροστίδες, Γραμινίδες)
Χαρακτηριστικά Φυτού Πολυετής πόα ύψους 30-70cm, με όρθια, μακρόστενα, πράσινα φύλλα και λαμπερά, ερμαφρόδιτα άνθη σε κυλινδρικές ταξιανθίες, τα οποία μερικές φορές φέρουν μωβ χρωματισμούς. Η ανθοφορία και συγκομιδή γίνονται από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο.
Περιοχή Ήπειρος
Μέρη του Φυτού με δραστικές ουσίες Καρποί
Δραστικές Ουσίες Άμυλο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες
Φαρμακολογικές δράσεις-Εφαρμογές Το φυτό εμφανίζει στυπτικές ιδιότητες και παραδοσιακά εφαρμόζεται υπό τη μορφή καταπλάσματος για την επούλωση των πληγών. Αποτελεί πρώτη ύλη στην αρτοποιΐα για την παρασκευή ψωμιού. Στην κτηνοτροφία χρησιμοποιείται συχνά για την σίτιση των ζώων, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες.
Τρόπος Χορήγησης Εφαρμόζεται εξωτερικά στο δέρμα υπό τη μορφή καταπλάσματος των καρπών του για τη θεραπεία των πληγών.
Προειδοποίηση: Δεν συνιστάται η χρήση παρασκευασμάτων βοτάνων χωρίς την ενημέρωση του θεράποντα ιατρού ή φαρμακοποιού. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με το/τα φάρμακα, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα. Μπορεί επίσης, να επιβαρύνουν περεταίρω εξασθενημένες ζωτικές λειτουργίες με κίνδυνο για την υγεία και την ζωή του ασθενούς.
Ανεπιθύμητες Ενέργειες Δεν έχει αναφερθεί κάποια τοξική ή ανεπιθύμητη ενέργεια.
Βιβλιογραφία 1)http://www.forthall.net/LC%20Flowers/june_grass_koeleria_macrantha.htm 2)http://herb.umd.umich.edu/herb/search.pl?searchstring=Koeleria+macrantha 3)http://practicalplants.org/wiki/Koeleria_macrantha 4) http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Koeleria+macrantha 5) http://www.naturalmedicinalherbs.net/herbs/k/koeleria-macrantha=june-grass.php